Team

Ons team

De twee dierenartsen, Gerlinde Janssens en Goedele Storms, behandelen en onderzoeken uitsluitend dieren met oogproblemen. Hiervoor kregen ze hun opleiding in zowel het binnen- als het buitenland. Geregeld volgen ze nog congressen om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de oogheelkunde. Lees hieronder meer over beide dierenartsen. U vindt er ook een lijst met publicaties, posters en voordrachten.

OOG-DIERENARTS GOEDELE STORMS

In 2009 studeerde Goedele Storms af als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke met grote onderscheiding. Zij bleef hierna gedurende één jaar werkzaam op de afdeling gezelschapsdieren aan de faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke en deed een roterend internship. Na dit internship vertrok Goedele voor één jaar naar Parijs om aan de Universiteit van Maisons-Alfort een gespecialiseerd internship in diergeneeskundige oftalmologie te doen.

Vanaf oktober 2012 was  ze werkzaam in dierenartsenpraktijk Kleidal. Ze werkte er als eerstelijnsdierenarts met een bijzondere interesse in oftalmologie. Begin  november 2012 begon ze aan een residentie in "Veterinary Ophthalmology" aan de Diergeneeskundige faculteit in Luik (Sart-Tilman). Specialist Magda Grauwels en specialist Sebastien Monclin, ECVO erkende diplomates, hebben haar 3 jaar begeleid.

Recent slaagde ze in het examen voor het behalen van de titel “diplomate van de European College of Veterinary Ophthalmologists”. Nu is ze terug werkzaam in dierenartenpraktijk Kleidal , uitsluitend voor oogconsultaties en oogchirurgies.

Klik hier voor een lijst van publicaties (posters en artikels) van Goedele Storms.

OOG-DIERENARTS GERLINDE JANSSENS

Gerlinde Janssens is afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Gent in 1981 met onderscheiding. Ze behaalde het Certificate in Veterinary Ophthalmology in GB in 1992. Gerlinde is lid van het Belgische oogpanel en van ESVO (European Society of Veterinary Ophthalmology). Bestuurslid van AFOV (Association pour la Formation en Ophtalmologie Vétérinaire).

Jaarlijkse deelname aan ECVO, ESVO en aan AFOV congres. Auteur van verschillende overzichtsartikels en posters. Geeft geregeld voordrachten over oftalmologie. Werkzaam met 3 andere collega’s in DAP Kleidal in Hemiksem. Daarnaast ook werkzaam op verplaatsing in een aantal dierenartsenpraktijken en dierenklinieken. Voor meer informatie hierover: zie onder de rubriek Consult bij collega's. 

Bijzondere interesse in cataract chirurgie bij honden en in oogafwijkingen bij het konijn en roofvogels. Hobby: fotografiëren van deze oogafwijkingen en maken van natuurfoto’s.

Klik hier voor een lijst van publicaties (posters en artikels) van Gerlinde Janssens.