Oogonderzoek bij paarden

OOGONDERZOEK BIJ PAARDEN

Wij behandelen niet alleen de ogen van honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels maar ook van paarden. Wanneer uw paard een probleem aan zijn oog heeft kunnen wij tot bij u komen om een oogonderzoek uit te voeren. Aangezien wij enkel optimaal kunnen werken in een verduisterde omgeving is het nodig dat er een dergelijke ruimte aanwezig is (stal, manege). Indien de ruimte niet te verduisteren is kan er geen zorgvuldig oogonderzoek uitgevoerd worden. Bij paarden is het heel vaak nodig om een kalmerend middel in te spuiten om zo de ogen beter en vollediger te kunnen onderzoeken

Vaak vragen we of de eigen dierenarts ook aanwezig kan zijn, zo kan de verdere behandeling/opvolging onmiddellijk met de eigen dierenarts besproken worden. Dierenarts Goedele Storms consulteert eveneens in dierenkliniek 'De Bosdreef' te Moerbeke-Waas. Voor een afspraak daar gelieve rechtstreeks dierenkliniek ‘De Bosdreef’ te contacteren:

Soms kan het nodig zijn een uitgebreid oogonderzoek uit te voeren in het kader van een aankooponderzoek. Hiervoor kan u eveneens een afspraak bij ons maken. Dit onderzoek omvat een volledig onderzoek van het oog en de oogleden inclusief het dilateren (vergroten) van de pupil. Enkel op deze manier kan de lens en het netvlies op een goede manier onderzocht worden. Om de pupil te vergroten worden er druppels op het oog gedaan, hier heeft het paard weinig tot geen last van. We raden aan om de uren na het onderzoek zonlicht te mijden, het paard kan verblind zijn door het licht aangezien de pupil enkele uren groot zal blijven.